De aarde warmt op en dat brengt grote gevolgen met zich mee!

Broeikasgassen houden de warmte van de zon vast, hierdoor is leven op aarde mogelijk. Zonder broeikasgassen zou het -18 graden zijn op de aarde.

Van nature zitten er broeikasgassen in de lucht. Nu hebben menselijk activiteiten er door de jaren heen voor gezorgd dat er heel veel extra broeikasgassen vrij komen, waardoor de aarde te snel opwarmt.

CO2 is een broeikasgas. Alle levende wezens ademen zuurstof in en CO2 uit. In beperkte concentraties is CO2 niet schadelijk. Bij een CO2 concentratie van 1%, voelt het bijvoorbeeld alsof je in een volle vergaderruimte zit, maar bij een concentratie van 5% is de kans al groot dat je flauw valt.

De uitstoot van CO2 moet verminderd worden. Iedereen zal zich aan moeten passen en een aanpassing moeten maken. Alleen door aanpassing zal verandering ontstaan.

De aarde warmt op en dat brengt grote gevolgen met zich mee!

Om het klimaat te kunnen beheersen mag de aarde niet meer dan 2 graden opwarmen. Bij een opwarming van 2 graden zullen er weerextremen ontstaan. Regenbuien zullen heftiger worden en periodes van droogte zullen langer worden. Hoe warmer het wordt, hoe groter de gevolgen zullen zijn.

Verandering is nog mogelijk! Als we op aarde willen blijven leven, onder de zelfde omstandigheden, moeten we ervoor zorgen dat het CO2 gehalte in de lucht terug gedrongen wordt. Dit is alleen mogelijk als iedereen mee werkt en rekening met elkaar houdt. De kijk op de wereld zal moeten veranderen.

Je bent duurzaam als je minder CO2 uitstoot. Kijk nu eens naar jouw eigen woning. Hoeveel stroom en gas verbruik jij in een jaar?
Stroom en gas stoten enorm veel CO2 uit. Door verduurzaming van de woning worden deze uitstoten flink gereduceerd.

Hoe pas je duurzaamheid nu toe op de woning?

De eerste stap naar een duurzamere woning is isolatie. Door isolatie blijft de warmte binnen en de kou buiten in de winter, dit geldt andersom ook voor de zomer. Isolatie is mogelijk voor de vloer, voor de muren en de ramen en voor het dak.

Als de woning goed geïsoleerd is kun je kijken naar producten die besparen op energie en gas, zoals de HR++ cv-ketel, de zonneboiler, zonnepanelen en een warmtepomp. Kijk hier die producten

Hoe pas je duurzaamheid nu toe op de woning?